Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

4x Must-see in El Salvador

| Siri Killaars

Gelegen tussen Guatemala, Honduras en Nicaragua vind je El Salvador, een land dat vaak over het hoofd wordt gezien. Maar niets is minder waar, want een warm welkom staat je hier te wachten als je bereid bent verder te kijken dan de krantenkoppen! Sinds de komst van de nieuwe president is het een heerlijke en veilige bestemming om rond te reizen. Is het niet de relaxte sfeer die je proeft in de kustplaatsjes, dan zijn het wel de met de hand geknede pupusa’s.

Naast de torenhoge vulkanen, koloniale stadjes en groene koffieplantages in de hooglanden, heb ik nog een aantal tips die niet mogen ontbreken bij een reis door dit prachtige land!

San Salvador by night

Terwijl het buiten langzaam begint te schemeren, komt de stad echt tot leven! Ik stap in de taxi naar het historisch centrum, want op het grote plein is het te doen! De lokale muziek dreunt door de speakers, er wordt gedanst in prachtige jurken, en op de achtergrond zie je de verlichte Catedral Metropolitana. Een stad leer je pas echt kennen met een lokale gids. Zo gezegd, zo gedaan; we struinen door de straten van San Salvador en eindigen de tour in de iconische poolbar ‘Club La Dalia’. Verstopt in een oud herenhuis lopen we de trappen omhoog en worden we verrast door een bar met live muziek. De muren hangen vol foto’s van vroeger, er hangt een authentieke sfeer en de avond is compleet.

Met een lokale gids kom je op nieuwe plekken die je als toerist niet zomaar ontdekt!

Puerto Barillas ecolodge

Na een uur hobbelen over een zandweg bereik je het privé domein van Puerto Barillas. Dit terrein, oorspronkelijk een oude suikerrietplantage, is omgevormd tot een ecologisch paradijs. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd met ijskoude verse kokosnoten, die zeer welkom waren! De bungalows liggen idyllisch verscholen in de jungle, het is hier een echte oase van rust. In de bomen rondom het terrein spot je exotische vogels en misschien zelfs apen. Daarnaast is een van de hoogtepunten de kans om hawksbill schildpadden te zien, een bedreigde diersoort die hier wordt beschermd. Tijdens een boottocht door de rustige wateren van de Bahía de Jiquilisco vertelt de gids hoe ze de populatie van deze zeeschildpadden bijhouden. Je mag zelfs helpen bij het onderzoek en krijgt een kijkje in het leven van de locals in het mangrovegebied.

Surfen bij Las Flores Resort

Het land is rijk aan een aantal wereldberoemde surfspots, waaronder Las Flores. Dit is een relatief afgelegen strand waar je het gevoel hebt dat je er helemaal alleen bent, omringd door groene kliffen en palmbomen. Niet voor niets wordt het hier een ‘surfer's paradise’ genoemd. De golven zijn perfect, en het resort verzorgt lessen voor alle niveaus. Het water is lekker warm, dus een wetsuit is niet nodig! Mocht je geen fan zijn van de sport, dan is er hier genoeg ruimte voor strandwandelingen, yogasessies of gewoon heerlijk relaxen bij het hotel.

Privé boottocht naar Casa del Golfo

Vanaf La Unión stap ik op de boot die ons de rest van de middag rondvaart over de Golfo de Fonseca. Deze plek is zo bijzonder omdat het het drielandenpunt van Midden-Amerika is, waar de eilanden rond de golf worden bewoond door traditionele vissersgemeenschappen. Onderweg stoppen we voor de lunch bij het eilandje Isla Zacatillo. Hier krijg je letterlijk een kijkje in de keuken en in het leven van de locals. We worden getrakteerd op heerlijke verse vis terwijl we genieten van het uitzicht op de Conchagua Vulkaan. Uiteindelijk sluiten we de dag af op ons eindpunt: boetiekhotel Casa del Golfo, waar we worden verrast met verse schalen oesters bij zonsondergang!

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen over een unieke rondreis door El Salvador, Honduras of Nicaragua, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op  +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen