Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Navigeer per 4x4 door Costa Rica

| Roos van Zoggel

Stel u voor: u zit achter het stuur zit van een 4x4-wagen, terwijl de banden hun weg vinden over de kronkelige onverharde wegen van Costa Rica. U rijdt door het dichte tropische regenwoud, waar u langs actieve vulkanen komt. Hier is de vulkanische activiteit nog altijd te zien. U verkent gebieden met afgelegen stranden, waar u kunt genieten van prachtige kustlijnen en de rust van de natuur.

Met een 4x4 komt u op plekken waar een gewone auto niet kan komen. U krijgt de vrijheid om de verborgen locaties van Costa Rica te ontdekken: afgelegen stranden, dichte tropische junglepaden en spectaculaire bergwegen. Terwijl u door het landschap navigeert, ontmoet u kleurrijke vogels die boven uw hoofd vliegen en nieuwsgierige apen die speels door de bomen slingeren.

Costa Rica is een uitstekende bestemming voor wie van natuur en avontuur houdt, maar een reis door Costa Rica per 4x4 is extra bijzonder.

Waarom een 4x4 in Costa Rica?

Costa Rica is iets groter dan Nederland, maar de afstanden tussen de hoogtepunten zijn relatief kort. In een paar uur tijd rijdt u van de ene indrukwekkende plek naar het andere. Een 4x4 biedt de mogelijkheid om offroad routes te verkennen die u naar plekken brengt die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Denk aan rivieroversteken, het bedwingen van smalle bergpaden en langs afgelegen kusten rijden.

Ontdek de verborgen plekken

Een aanrader is een rit naar het zuiden van het land, een regio die bekend staat om het rijke dierenleven. Onderweg komt u langs afgelegen stranden, rijdt u door dichte jungle en steekt u meerdere rivieren over. Aangezien veel van deze wegen alleen toegankelijk zijn met coördinaten, zijn alle 4x4’s uitgerust met een betrouwbaar GPS-systeem. Zo kunt u zorgeloos uw weg vinden en de mooiste plekken ontdekken zonder de gebaande paden te volgen.

De beste reistijd

Costa Rica is een land dat u het gehele jaar kunt bezoeken. Afhankelijk van uw wensen, kan zowel het droogseizoen als het regenseizoen een fijne periode zijn voor een 4x4 reis. Tijdens het droge seizoen, van december tot april, zijn de wegen over het algemeen goed begaanbaar, zelfs in de meer afgelegen gebieden.
Bent u op zoek naar wat meer spanning en uitdaging achter het stuur? Dan biedt het regenseizoen (mei tot november) uitdagende mogelijkheden.  Modderige paden en een hoger waterpeil in rivieren maken de rit een waar avontuur.

Een 4x4 reis door Costa Rica kan perfect worden gecombineerd met diverse activiteiten.

Extra avontuurlijke activiteiten

Zweef tijdens een zipline-tocht boven het bladerdek, trotseer de ruige wateren tijdens een rafting tocht, of bezoek het beroemde Corcovado Nationaal Park, waar u oog in oog kan komen te staan met verschillende wilde diersoorten. Een reis met een 4x4 door Costa Rica die u nog lang bij zal blijven. Het geeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt, terwijl u het land op een bijzondere en uitdagende manier beleeft die met een gewone huurauto niet mogelijk is.

Dus stap in, start de motor en laat het avontuur beginnen!

Een reis door Costa Rica maken

Wilt u graag zelf op reis door Costa Rica en navigeren door de tropische jungle? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden voor Costa Rica of een op maat gemaakt reisvoorstel. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl.

Bekijk onze inspiratiereizen