Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Overnachten onder de sterren in Huacachina

| Roos van Zoggel

Als kind keek ik op zomerse avonden vaak naar de sterren, op zoek naar de sterrenbeelden die ik kon ontdekken. Het idee om midden in de natuur te overnachten sprak me altijd aan, maar ik had nooit gedacht dat een overnachting in de woestijn ook mogelijk zou zijn. Totdat ik de oase van Huacachina in Peru bezocht.

Wat mijn verblijf in Huacachina echt uniek maakte, was de ervaring om te overnachten te midden van de indrukwekkende zandduinen

Huacachina

Deze oase wordt omringd door majestueuze zandduinen, en een spectaculaire manier om deze zandduinen te ontdekken is door een buggytocht te maken of te gaan sandboarden. Wat mijn verblijf in Huacachina echter echt uniek maakte, was de ervaring van overnachten op een glamping te midden van deze indrukwekkende zandduinen. Ook de tocht naar onze slaapplek, was een avontuur op zich.

De tocht naar de glamping

Tijdens mijn reis door Peru was de overnachting op deze bijzondere plek een van de dingen op mijn planning waar ik erg naar uit keek. Om de slaapplaats van de avond te bereiken, was het wel noodzakelijk een buggytocht door deze zandduinen te maken. We reden de eerste zandduin op en vanaf dat moment begon het avontuur echt. Onze chauffeur had het gaspedaal goed onder controle en samen scheurden we door het zand. De adrenaline gierde door me heen. We hebben de hele tocht niets anders gedaan dan keihard lachen. Na deze buggytocht was het tijd om te gaan sandboarden. Het is hier zowel mogelijk om met een board als met ski’s van de duinen af te dalen. Voor de afdaling met ski’s is enige ervaring vereist, maar wij kozen voor de boards, wat we zittend of liggend konden doen - een erg leuke ervaring!

Comfortabel overnachten in de woestijn

De zon begon langzaam onder te gaan en het was tijd om naar de glamping te gaan. We stapten weer in de buggy voor onze laatste rit van de avond. Onze chauffeur maakte echter nog een laatste stop bovenop een van de zandduinen, vanwaar we een prachtig uitzicht hadden op onze slaapplaats voor de nacht. Daarna daalden we de duin af en werden bij aankomst verwelkomd met een verfrissende doek, zodat we ons even konden opfrissen, want douches hebben ze hier niet. 

Hoewel een verblijf in een glamping misschien eenvoudig klinkt, heb ik het absoluut niet zo ervaren. De tenten waren ruim en sfeervol ingericht met mooie kleden, verlichting en comfortabele bedden. Toen de zon eenmaal onder was, gingen we naar het gemeenschappelijke gedeelte van de glamping, waar we gezellig samen konden zitten, spelletjes konden spelen en van het kampvuur konden genieten. Het heeft ook wel iets magisch, zo midden in de woestijn. Ook het diner was goed verzorgd. Op de tafels stonden kleine grills, waarop het personeel verse groenten, aardappels en verschillende vleessoorten had bereid. Als dessert kregen we marshmallows die we boven het vuur konden roosteren, dat kan natuurlijk niet ontbreken bij een kampeeravontuur. Dit zorgde voor een gezellige en knusse avond, terwijl we genoten van de prachtige sterrenhemel en de rust van de zandduinen om ons heen.

Na nog even van het uitzicht te hebben genoten, was het tijd om afscheid te nemen van deze unieke locatie

Ontwaken tussen de zandduinen

De volgende ochtend wakker worden te midden van de woestijn was ook een ervaring op zich. Nadat ik de slaap uit mijn ogen had gewreven, realiseerde ik me al snel weer waar ik was. Ik kleedde me snel om en ging naar buiten. De zon scheen alweer, dus we klommen samen de zandduinen op. Vanuit hier hadden we uitzicht over onze slaapplaatsen en de omringende duinen. Na nog even van het uitzicht te hebben genoten, was het tijd om afscheid te nemen van deze unieke locatie. We vertrokken opnieuw per buggy en reden naar het plaatsje Huacachina. Al met al was dit een uniek avontuur om nooit meer te vergeten!

Een reis door Peru maken

Wilt u graag zelf op reis door Peru en overnachten tussen de zandduinen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden voor Peru of een op maat gemaakt reisvoorstel. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl.

Bekijk onze inspiratiereizen