Recept: Mexicaanse bonensoep
Bonen, in iedere Latijns-Amerikaanse keuken zijn ze onmisbaar. Saai? Nee hoor. Er zijn veel verschillende soorten bonen en u kunt er eindeloos mee variëren. Een van mijn favoriete recpten met bonen is de Mexicaanse bonensoep. Lees hieronder hoe u het kunt maken.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Potje Mexicaanse bonenmix van Bonduelle
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 2 wortels
- 1 rode peper
- 2 stengels bosui
- 1tl komijnpoeder
- 1tl paprikapoeder
- Citroen
- 1l boullion
- 4 eetlepels crème fraîche
Bereiding:
- Snij de snipper de ui en knoflook en snij de paprika, wortel, bleekselderij en tomaten in blokjes. Snij de bosui en rode peper ik kleine ringen.
- Doe wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe aan de pan en laat nog 2 minuten koken.
- Doe daarna de komijn- en paprikapoeder en stukjes tomaten in de pan.
- Voeg na een paar minuten de bouillon toe en laat de soep zachtjes koken.
- Laat ondertussen het potje Mexicaanse bonensoep uitlekken en voeg toe aan de soep.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en schep het in een kom.
- Strooi de gesneden bosui en rode peper over de soep en voeg een lepel crème fraîche per soepkom toe.