Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Recept: Quinoa salade uit Ecuador

| Anke Hendriks

Quinoa is een superfood die de laatste jaren haar intrede heeft gedaan in de westerse wereld. In Zuid-Amerika werd het 5000 jaar geleden al door de Inca’s verbouwd. Quinoa is een woord uit het Quechua, de taal van de Inca’s, en wordt vertaald als supergraan. Het zit vol met goede voedingsstoffen en omdat het een van de weinige granen is die op een grote hoogte kan groeien is het een erg belangrijk product voor de bevolking. 

Quinoa leent zich perfect voor een zonnige salade zoals deze salade uit Ecuador.


Recept uit het kookboek: Da's pas koken Zuid-Amerikaans

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gram quinoa
  • 2 kleine tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 4 sjalotjes
  • 1 sinaasappel
  • 15 gram verse peterselie
  • 15 gram verse munt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 el geroosterde cashewnoten, grofgehakt
  • peper en zout

Bereiding:

  • Spoel de quinoa af met water. Doe het in een steelpan en voeg water toe totdat de quinoa bedekt is en breng aan de kook. Laat de quinoa 12-15 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de tomaten, komkommer, avocado en sjalotjes in blokjes.
  • Schil de sinaasappel en verdeel in partjes
  • Hak de peterselie en munt fijn
  • Haal de quinoa van het vuur en spoel af met koud water
  • Doe de quinoa in een kom en voet de tomaten, komkommer, avocado, sjalotjes, sinaasappel, peterselie en munt toe
  • Giet de olijfolie en het citroensap over de salade en meng goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met de cashewnoten.