Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Riviercruise door de Peruaanse Amazone

| David Gil Gil

Ik had het geluk om onlangs met de Aqua Nera te reizen. Dit is een van de meest luxueuze schepen die deze wonderlijke rivier bevaart, en het was een magische ervaring. De sereniteit van de Amazone, gecombineerd met het comfort en de luxe van het schip, zorgde voor een onvergetelijke reis. Het zien van de zonsopgang boven de rivier, het luisteren naar de geluiden van de jungle terwijl je een heerlijke kop koffie in je hand hebt, is onbeschrijfelijk.

Het doet je beseffen dat we dit moeten koesteren voor de volgende generaties!

Aqua Nera

Het schip zelf is fantastisch. Het ontwerp is geïnspireerd door de donkere, mysterieuze wateren van de Amazone en de rijke cultuur van de regio. Aan boord komt men niets tekort; de culinaire creaties van de topchefs, samengesteld uit lokale ingrediënten en traditionele smaken, zullen je dagelijks positief verrassen. De bemanning is ongelooflijk attent en zorgt ervoor dat elke gast zich speciaal voelt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men met weemoed het schip verlaat, zelfs als de cruise maar een paar dagen duurt. Deze zoete pijn kun je alleen maar genezen door opnieuw te reizen!

Drie dingen waar ik van heb genoten tijdens mijn riviercruise op de Amazone:

  • Een avondwandeling door het weelderige regenwoud, in het gezelschap van een lokale gids en een inheemse bewoner die met een machete een pad baant door deze ongerepte natuur. Je ontdekt exotische wildlife in zijn 'achtertuin'.
  • De bewoners van de inheemse dorpen leren je piranha's te vissen, en daarna met zelfgemaakte kano's langs de oevers van dit prachtige gebied te varen. De interactie met de lokale bewoners is spontaan en geeft je een goed beeld van het dagelijkse leven.
  • In het donker over de zwarte rivieren varen met alleen een sterke zaklamp als metgezel, op zoek naar kaaimannen in het hoge gras. Het is een unieke en spannende ervaring om de ongerepte natuur en rijke biodiversiteit van de 'longen van de wereld' van dichtbij te beleven.

Bonus: het opsporen en spotten van luiaards en apen in de hoge bomen van de Amazone. Deze dieren zijn absoluut een hoogtepunt van de reis, en je bent er vrijwel zeker van ze te zien dankzij de oplettendheid van de uitmuntende lokale gidsen aan boord van deze heerlijke riviercruise op de Amazone.

Zo dichtbij de natuur kom je alleen met een riviercruise

Een cruise door de Peruaanse Amazone maken

Wilt u graag zelf op expeditie door de Peruaanse Amazone? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden voor een Amazone cruise of een op maat gemaakt reisvoorstel. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl.

Bekijk onze inspiratiereizen